Jesensko in dobrodelno

sreda, 28. september 2022

Jesensko in dobrodelno

Dež je vztrajen in kaže, da bodo dežniki še aktualni. Moj najnovejši je prav simpatičen in zelo po mojem okusu.🐶

V Bags&More sem ga našla, za povrh pa sem ujela še -30% popust.😃Ta bo veljal še do petka na praktično vse, kar imajo v ponudbi: na darilni program, nogavice, denarnice, torbice…Res je veliko vsega, na police pa so prišli tudi novi modeli torbic.

Dežniki s podobami kužkov (muck je ob mojem obisku zmanjkalo) v Bags&More, v Mladinski knjigi pa skodelice s podobami kužkov in muck. Zelo luštne so! Tudi med knjige sem se zapodila in omeniti velja dva biografska romana avtorice Petre Pogorevc. Prvi z naslovom »Rac«, v katerem avtorica odstira življensko in ustvarjalno pot izjemnega igralca, nedavno preminulega Radka Poliča. Drugi biografski roman nosi naslov »Joži«. V tega je avtorica ujela še eno legendo slovenskega gledališča, Jožico Avbelj.

Med novostmi sta knjigi »Kaj ne vidite, da gorimo!« Marcela Štefančiča, jr. in »V koraku z volkom« Janje Vidmar. In, da ne pozabim na aktualno Guinnessovo knjigo rekordov 2023! Ko smo ravno pri knjigah, naj vas spomnim, da je v Centru Vič prijeten bralni kotiček, v katerem lahko kaj preberete ali pa le malce posedite na udobnem kavču.😘

V cvetličarno Gardenia se je prikradla jesen, ki jo zastopa tipično jesensko rezano cvetje. Obarvane vejice hrasta, nežne astre in okrasno zelje. Lepa bera, kajne? Lepi so tudi krasni stoječi okrasni lonci in košare, ki so na voljo v različnih velikostih. V Gardenii znajo narediti čudovite aranžmaje, šopke in ikebane. Dve ikebani, ki so ju postavili na ogled, sta bili nagrajeni na tekmovanju mladih cvetličarjev. Čestitke!

V Optiki Aleksandra kličejo sončne žarke s pestrim izborom sončnih očal, izbranim pa so pripisali še prijazne popuste, ki segajo vse do -50%. Velik je tudi izbor okvirjev za korekcijska očala.

Moj tokratni odmorček sem izkoristila za kavo in pozni zajtrk v Neo cafe-ju. Dobro mi je delo. Oboje!😉

V soboto, 1.oktobra, bo med 8. in 18.uro pred Centrom Vič potekala že 30. akcija zbiranja starega papirja za pomoč živalim. Na dogodku bo tudi dobrodelna stojnica. Prisrčno vabljeni!💜