Praznične barve

sreda, 7. december 2016

Praznične barve

Če katera barva dobro napove praznični december, je to prav gotovo rdeča...

Če katera barva dobro napove praznični december, je to prav gotovo rdeča. Čeprav v mojem svetu rdeča ni ravno pogosta in je celo z ustnic izginila že mnogo let nazaj, je za zadnji mesec v letu še kako primerna. Še posebej, če je v koledarju en večer v decembru rezerviran za božični koncert. Letos imam tako v planu novo oblačilo…v živo rdeči barvi.

Tudi v Lisci niso zaobšli rdeče barve. Ne le žensko spodnje perilo, tudi moško je na voljo v živo rdeči barvi. Poleg rdečega perila, je hudo lepo tudi tako v črni in petrolej modri barvi. V slednjih dveh barvah so na voljo tudi elegantne domače halje, pa negližeji…ali so to kombineže? Kakšna je razlika? Jah, že sama beseda kombineža zveni malo bolj preprosto in slovar jo opiše kot del spodnjega perila v obliki obleke brez rokavov. Negliže zveni bolj svetovno in, če mene vprašate, tudi, khm, bolj sexy…tudi opis v slovarju je tak….negliže je zelo lahko (beri prozorno hihi), jutranje (no, ja) oblačilo s čipkami. Se mi pa dozdeva, da se je v novodobnem času kombineža po uporabnosti in namenu približala negližeju, saj pomojem le redke ženske pod obleko še nosijo kombinežo.

V Zlatarni Sterle je na voljo veliko lepega, bleščečega. Nakit, ki ga lahko nosite za vse priložnosti, pa tudi tak, ki si ga nadenete za prav posebne trenutke. Jaz imam rada takega za vse priložnosti, ki tudi nima vrtoglavih cen in hudo prikupne se mi zdijo ogrlice z delfinčki.

1480970859450.jpg#asset:5863:blog

Tudi v trgovini Sten time, kjer sicer prevladujejo ure, sem opazila veliko lepih kosov nakita. Zapestnica znamke Brosway iz jekla, z rozastimi kamenčki Swarowski je naravnost čudovita. Ur pa je…ja, za malo morje. Zagledam se v modele legendarne znamke Seiko…malo zaradi znamke same, malo pa zaradi simpatičnega gospodiča, ki znamko oglašuje (op. Novak Đoković). 😉

1481090857498.jpg#asset:5862:blog

Se spomnite zimzelene melodije, ki jo je prepeval Nino Robič? Ura brez kazalcev? Si dovolite, da se čas kdaj »ustavi«? Ko enostavno podaljšate trenutek, v katerem neizmerno uživate? V hitrem tempu življenja nam to morda ne uspe tolikokrat kot bi si želeli, a nekaj zagotovo drži…šteje vsak tak, lep trenutek. Če je podaljšan, še toliko bolje!!!