Pomladno razpoloženje

sreda, 30. marec 2016

Pomladno razpoloženje

Po eni strani mi pomlad prinese nadloge, po drugi strani pa...

Po eni strani mi pomlad prinese nadloge kot so kihanje, smrkanje, spomladansko utrujenost, pa spomladansko čiščenje hihi, po drugi strani pa mi toplejši sončni žarki prinašajo čisto veselje.

Čisto veselje se je namreč podati na sprehode, v naravo, na kofetkanje pod toplimi sončnimi žarki…In ob besedni zvezi »čisto veselje« ne morem mimo humanitarno-ekološke akcije / zbiranja odpadnih surovin z imenom ČISTO VESELJE, ki ga med 1. in 10. aprilom organizira Zveza prijateljev mladine Lj.-Moste-Polje s številnimi podporniki, med katerimi je seveda tudi Center Vič. Akcija poteka v okviru projekta BOTRSTVO. Spet bomo na ta način podprli tiste vrednote, ki so v naši družbi tako dobrodošle in tako zelo pomembne. Z zbiranjem odpadnih surovin bomo ekološki in obenem pomagali otrokom v stiski, otrokom iz socialno ogroženih družin. In nič ni lepšega kot narisati nasmeh na obraze otrok, kajne?

Ob obisku Centra Vič se mi je zdelo, da tudi sam Center diha s pomladjo…res, da sem ga obiskala čez dan in čeprav zunaj ni bilo sonca, je v notranjosti vse dišalo po soncu in po pomladi. Svetle, sončne barve na vseh koncih in krajih. Ne ukvarjam se preveč z barvnimi trendi, a po izložbah sodeč se zdi, da je na pohodu rumena barva, prav tako pa tudi druge pastelne barve.

Tudi barvni trendi za nohte so v zadnjem času popolnoma nekaj drugega kot leta in leta nazaj. Pravzaprav ni omejitev…barve od A do Ž, pa kamenčki, poslikave, svetleči ali mat…tudi sredi Centra Vič je postavljen »otoček«, na katerem vam lahko uredijo vaše nohte. Pri Manikiri poskrbijo za lep in urejen izgled nohtov…malo posediš, odklopiš in preprosto uživaš v razvajanju.


Pravijo, da nohti povedo marsikaj o našem zdravju, oz. razkrijejo kako bolezen. Jaz imam rada nalakirane in se tako izognem razmišljanju o tem, kaj povedo o mojem počutju moji nohti. Sama izbiram barvo svojih nohtov. Izberem barvo, ki mi je všeč ali je recimo usklajena z obleko za nastop. Izberem tako, ki me spravi v dobro voljo. Včasih je to rdeča, ki je večna klasika ali pa modra, rumena, roza, čokoladna, črna…včasih z dodatkom bleščic, kamenčkov…včasih pa sem bolj »zahtevna« in me navdušijo le večbarvni nohti hihi. Ja, tudi to je »in«.


Z življenjem je podobno…če se le da, ga moramo čimvečkrat pobarvati z »barvami«, ki nam prinašajo veselje, zadovoljstvo in srečo!