Poletni živ-žav

sreda, 13. julij 2016

Poletni živ-žav

V Center Vič sem tokrat odpravim v zgodnjih dopoldanskih urah...

V Center Vič sem tokrat odpravim v zgodnjih dopoldanskih urah. Glede na to, da smo v najbolj vročem dopustniškem času pričakujem umirjeno vzdušje, a lej ga zlomka…v Centru je pravi živ-žav.

In tega niti slučajno ne pripisujem le razprodajam, čeprav je res, da skoraj vsako izložbeno okno vabi kupce z mamljivimi popusti.

Ne samo popusti, tudi pisane barve in bleščeči kamenčki privabijo mojo pozornost. In v Zlatarni Sterle ponujajo krasen nakit, ki kar kliče po tem, da si ga ogledaš od blizu. Z nakitom je pri meni tako, da je bil svoje času najbolj aktualen za pevske nastope. No, zdaj pa sem zadnjih nekaj let lepo okitena tudi zasebno. Na prvem mestu so ogrlice in zapestnice, sledijo prstani, uhanov pa sploh ne nosim. Nakit po mojem okusu pa mora biti opazen...če ne po velikosti, pa po bleščavosti hihi. In prav take zapestnice sem opazila v Zlatarni Sterle.

20160712_095648.jpg#asset:5196

Zapestnice v poletnih barvah s kamenčki Swarovski….imajo tanjše različnih barv, ki jih seveda lahko komibiniramo, kot tudi širše, ki so zelo zanimive tudi zaradi različnih oblik in kombinacij materialov. Ob ogledovanju, pomerjanju in prijetnem klepetu o nakitu me pocrkljajo še s kavico. Hvala!

A, ker moram kot prava gospodinja poskrbeti tudi za kosilo, me pot v Centru nemalokrat zanese tudi v trgovino Spar. Pri nas doma se po kosilu vsi radi posladkamo. V vročih dneh je primerno izbrati kaj osvežilnega…nekaj, kar pride iz hladilnika. In, ker velikokrat primankuje časa, je pri nas na jedilniku velikokrat sladica, ki je sestavljena iz sadja, ki ga gladko zmešamo v električnem mešalniku.

Sama najraje izberem rdeče sadeže…jagode ali maline, ki so odlična kombinacija z vanilijevo kremo. Le to znam sem ter tja narediti tudi sama doma, a sem odkrila novost, Kotanyi-jev vanilijev mousse (obstaja tudi čokoladni), ki jo pripraviš 1,2,3, povrh vsega pa so v njej dejansko prava vanilijeva zrna.

Torej, takole gre…najprej v električnem mešalniku gladko zmešamo sadje (brez dodatka vode), sladkamo po okusu in zmes naložimo na dno kozarcev. Nato pripravimo še vanilijevo kremo, ki jo narahlo naložimo na zmiksano plast sadežev. Če imate veliko »materiala«, je sladica lahko v večih plasteh. Pustimo, da se vse skupaj ohladi v hladilniku in tekstura moussa postane kompaktnejša. Potem pa žličko v roke in…dober tek!

20160503_123405.jpg#asset:5197

20160503_180304.jpg#asset:5198

»Ajnfoh kot pasulj«…mimogrede od kod ta besedna zveza??? Meni se priprava pasulja sploh ne zdi tako enostavna, ampak najbrž zato, ker se še nikoli nisem lotila njegove priprave…a to je že druga tema hihi.

V teh vročih poletnih dneh pazite nase, na svoje najbližje, na štirinožne ljubljenčke…