Dolgčas? Ne, hvala!

sreda, 24. februar 2016

Dolgčas? Ne, hvala!

Joj, kako mi je bilo toplo pri srcu, ko sem se nazadnje podala v Center Vič...

Joj, kako mi je bilo toplo pri srcu, ko sem se nazadnje podala v Center Vič. Saj veste, kužki v trgovine ne morejo in tako jim je »usojeno«, da lastnika počakajo zunaj...reda radi. No, in sem vsakič vesela, ko še katerega od lastnikov slišim, kako razlaga svojemu štirinožnemu prijatelju, medtem ko privezuje povodec, da naj le mirno počaka, ker bo hitro nazaj.

Vem, nekaterim se to zdi seveda totalno bedasto...meni ne. In mnogi od vas boste vedeli, o čem govorim/ pišem. Pri nas doma se z našo Ello ukvarjamo vsi. Sprehodi, hranjenje, nega, igra, crkljanje...skratka za njo skrbimo 24 ur, oskrba od A do Ž. Ella je članica naše družine. In ob tem, ko razmišljam, da se najbrž vsi ljubitelji psov s svojim kužkom tudi pogovarjamo, sem se spomnila, da sem nedolgo nazaj prebrala strokovno mnenje o treh najpogostejših napakah, ki jih delamo ljudje v odnosu do psa.

Prva napaka: preveč govorjenja, besed... psa to zmede.
Druga napaka: preveč objemanja, čohanja. Psu je menda neugodno.
Tretja napaka: nedoslednost. Naša Ella uboga. Bolj ali manj na prvo besedo. Če gre za ukaz na cesti, sem absolutno dosledna...konec koncev zaradi varnosti! Doma je malo drugače hihi.

Okej, lahko, da po nekaterih dognanjih strokovnjakov delamo pri naši bajti veliko narobe. A ta »narobe« naši Elli paše. Pozornost, ki ji jo namenjamo, pri njej ne povzroča zmedenosti in neugodja, kar nam sama tudi potrjuje. Ker neskromno lahko rečem, da je to ena srečna kužika...in mi vsi z njo. No, in s to zaključno mislijo sem že pri Sparovi samopostrežni blagajni.

Potem pa dalje v Modiano...iiii, tu sem našla čisto nov Desigualov kotiček.


Tudi na športen trenčko sem vrgla »uč«. Najbrž zaradi deževnega vremena.


Tokrat je bil torek v Centru Vič presneto pester....od razmišljanja o kužkih med potiskanjem vozička in nabiranjem živil, pa do raziskovanja pestre ponudbe oblačil. Aja, vmes pa »kufepavza«. Dolgčas mi pa ni, kajne? ; )