Alergična na…

sreda, 6. april 2016

Alergična na…

Uf, v prejšnjem blogu se je pri pomladanskih posebnostih vaga nagibala k tistim lepšim, pozitivnim…

Uf, v prejšnjem blogu se je pri pomladanskih posebnostih vaga nagibala k tistim lepšim, pozitivnim…ta teden pa mi je pomlad pokazala zobe in v njej težje vidim samo lepe stvari.

Tudi in predvsem zato, ker naokoli gledam skozi solzne, rdeče, zatečene in noro srbeče oči. Razveselila sem se začetka tega tedna in nekaj prostih dni. In se odpravila z Ello na sprehod po Tivoliju. Na sprehodu sem sicer uživala v lepo prebujeni naravi in pasji družbi, a ni trajalo dolgo. Kaj kmalu sem začutila srbeče oči, curljanje iz nosa, celo srbenje v grlu.

Vsa zatečena se nato podam do lekarne, kjer poprosim še za kakšne dodatne pripomočke za boj proti senenemu nahodu. Sicer tale moj prvi spopad s cvetnim prahom dokaj hitro mine tako, da upam, da bo tako tudi letos. Ampak pri tem vetrovnem vremenu zna trajati dlje. Bog ne daj, da si srbeče oči pomanem…niti ni treba dosti, pa sem že popolnoma rdeča in zatečena. In potem hitim razlagati ljudem, da za mano ni prejokana noč in, da je vse okej, le seneni nahod mi nagaja. Res, to je prava nadloga in zdi se mi, da so raznorazne alergije vedno pogostejše.

Pravijo, da se je najbolje držati doma, ne zračiti prostorov zjutraj in zvečer, ko je koncentracija prahu v zraku najmočnejša…joj, in to pride ravno s pomladjo, ko pri ukrepih proti cvetnemu prahu enostavno ne moreš biti dosleden. Ko vse kliče po sprehodih v naravi in spuščanju zraka ter sončnih žarkov v dom.

Ugotavljam, da so nakupovalni centri, tudi Center Vič dobro zatočišče pred poletno vročino, prav tako pa je notranjost Centra pravi balzam tudi za nas alergike v teh dneh, ko na prostem cvetni prah pleše svoj ples.

Različni dejavniki povzročajo alergije. In morda je cvetni prah v primerjavi z »alergijo«, ki jo imam na nekatere vrste ljudi pravi »amaterček«. Zadnjič sem naletela na gospoda v letih, ki se mu je zdelo, da sem mu »ukradla« parkirni prostor. Daleč od tega. Ampak ne glede na to, kdo je imel prav ali ne, si niti v sanjah nisem mogla zamisliti, da bom potem, ko sem parkirala jaz, doživela tako dozo nemarnega dretja in pošiljanja v…no, lahko si mislite kam vse. Alergična sem na primitivne, nesramne in žleht ljudi.

Alergična sem na neotesane in neuvidevne ljudi…žal jih nikdar ne zmanjka. Hudiča, trdovratni so kot cvetni prah, a pridejo v moje življenje po nekem nesrečnem naključju, slučajno. Očitno so neizogibni kot cvetni prah. In tako kot se proti senenemu nahodu borim z arcnijami, se proti takim ljudem borim tako, da se obdajam z ljudmi, ki premorejo lepo in prijazno osebnost ter veliko ljubezni! In se trudim biti taka tudi sama.

No, pa tudi punca na 4 nogah je perfektna terapija za lepše življenje! Pasjeljubci boste razumeli. In zato bom kljub moji alergiji na cvetni prah še vedno hodila z njo na sprehode. To je še najmanj, kar lahko storim za našo Ello…pa če mi oči ven padejo hihihi!