Ah, te sladke dobrote

sreda, 10. februar 2016

Ah, te sladke dobrote

Končno spet v Centru Vič...

Končno spet v Centru Vič. Ne morem trditi, da sem že na 100% zmogljivosti kar se zdravja tiče, a se temu približujem. Končno! No, pa še za k vroči čokoladi sem, kot se za pustni torek spodobi, za šenk dobila krof. Kako dobro vpliva name prijazna gesta!

Ne, nisem ga mogla takoj pojest, je pa šel z mano domov. Da bi ob vroči čokoladi zmazala še krof, bi morala biti pa malo bolj lačna hihi. Ko smo že pri krofih...to se mi poleg potice zdi najtežja naloga za kuharico. Največji izziv. No, vsaj zame. Tako krofov kot tudi potice se nisem lotila še nikoli. Saj ne rečem, da me ne matra, da bi poskusila, ampak do zdaj je bila vseeno najlažja rešitev skok v trgovino. Zasilni izhod pa peka palačink hihi.

Nedolgo nazaj sem jih pomagala peči mladi deklici v novi kuharski oddaji, kjer kuhajo otroci. Okej, všeč so mi običajne palačinke...tiste, ki jih namažeš z marmelado ali Nutello, jih zviješ ali pa 2x prepogneš. Kakor komu ljubše. No, pa sem bila navdušena tudi nad kreativnostjo mlade kuharice. In, če bom doma povzela njeno idejo za kako posebno priložnost, bo izgledalo takole...spekla bom palačinke (po receptu mojega očeta, iz bele moke), jih zvila in narezala na tanke rezance, špagetke. Polivka bo na primer malo razredčena marmelada ali pa stopljena čokolada z nekaj sladke smetane, da bo bolj tekoča tekstura. Sladki špageti! A si zamislite male skodelice s temi posebnimi špagetki in sladko polivko po želji? No, jaz si to z lahkoto predstavljam in se mi že cedijo sline. Nina, hvala za idejo! Moja izvedba v sliki pa sledi v enem od prihodnjih blogov.

Na srečo pa se mi sline ne cedijo ob ogledovanju novih kolekcij oblačil v Centru, čeprav je pogled prav vabljiv. Kot recimo v trgovini Diversity, kjer je na eni strani vse v pastelnih, svetlejših barvah, na drugi pa v malce bolj živahnih barvah in vzorcih. Lepo, kajne? Veliko majic, bluzic je širšega kroja, kar je menda (še vedno) »in« tako, da se lahko pregrešimo s kakšno sladko dobroto hihi.


Pa spet ne gre pretiravat, ker je potem hudič, ko želimo ponovno oblečt kaj ožjega ali kak kos izpred let...ampak za Valentinovo se pa ni treba nazaj držat, naj bo sladko tako ali drugače in zato: »Dober tek!«