Ubijalsko visoke temperature

»Center Vič je prijetno ohlajen, da kar pozabiš, kakšna vročina je zunaj, na soncu, v avtu...zadnjič sem starejšo gospo slišala reči ob prihodu v ohlajeno trgovino: »O, tu bi se pa dalo spati! To pove vse. « : )

sreda, 22. julij 2015

Ubijalsko visoke temperature

Vročina je dobro pokazala zobe, a kaj hočemo...tudi to je poletje.

Vročina je dobro pokazala zobe, a kaj hočemo...tudi to je poletje. To so ekstremi, ki so zadnja leta pogostejša.

In v teh zares vročih dneh ne manjka opozoril, kakšna peklenska vročina je v avtomobilu v tako vročih dneh. Dobesedno ubijalsko vroče je.

Nikdar ne bom razumela, kaj se plete v glavah ljudi, ko naredijo tako nepremišljeno napako, da v avtu v takih vremenskih razmerah pustijo otroka ali žival. Nemara nič! Noro res! Jaz za take kar ne morem najti kake lepe besede. Pametnega opravičila pa tudi ne. Kdo hudiča je lahko tako zelo butast, neveden, raztresen ali karkoli že, da naredi kaj takega???

Ljudje božje, zadnjič sem prebrala, da je v avtu, ki stoji na soncu, ko je zunaj 25 stopinj, dobrih 70 stopinj. Vsi vemo, da so bile temperature v zadnjih tednih tudi že mnogo višje.

Tudi v senci pri takih temperaturah iz kateregakoli razloga v avtomobilih ni za puščati nikogar...ne otroka, ne psa...nikogar niti za 1 sekundo! Naj si nihče ne zamišlja, da bo hipoma nazaj iz trgovine. Ker ne bo! Ko bo nazaj, bo morda bo že prepozno!!!


»Na misel mi ne pride, da bi v teh vročih dneh vozila okoli našo psičko Ello, kaj šele, da bi jo pustila v avtu...niti za sekundo! Ko je bil sin mlajši, sem postopala isto ali pa je šel z menoj v trgovino, pa četudi sem ga morala prebuditi iz sladkega spanca, ki v avtu otroke rado premami!«

Mene kar stisne od groze, ko samo slišim za take situacije. Istočasno pa sem tako zelo jezna. Iskreno upam, da ne bom kdaj take drame doživela v živo. To, da bi poklicala policijo in poskušala vse, da nemudoma rešim živo bitje iz avtomobila, itak!!! A ne bi se rada srečala iz oči v oči s povzročiteljem...

Za zdaj samo upam, da takih primerov ne bo (več)!!! Da bo starš, ki bo parkiral recimo pred Centrom Vič, s seboj v prijetno ohlajen nakupovalni center vzel tudi otroka.


Kar se pa kužkov tiče...svojo ljubezen in odgovornost do pasjega prijatelja ne izkazujemo vedno tako, da je stalno v naši družbi in ga za vsako ceno vlačimo s seboj povsod. Še posebej, ko letamo naokoli po svojih opravkih. Naj pasji prijateljček ostane doma...ob polni skledi sveže vode seveda!!!