Hišna opravila

sreda, 10. junij 2015

Hišna opravila

Gospodinjskim opravilom se človek pač ne more izgoniti...

Gospodinjskim opravilom se človek pač ne more izgoniti. Zdi se, da je to še vedno bolj domena žensk in priznam, da pravzaprav nimam nič proti temu, pa tudi urnik mi večinoma omogoča, da te zadeve »vozim« sama.

Kadar pa so dnevi prenapolnjeni z drugimi obveznostmi kot v zadnjih tednih pa imam to srečo, da se doma ne pritožujejo, če se kup nezlikanega perila nekaj časa samo veča, če so kakšne dni samo »na sendvičih« in, če smo kak dan na vezi skorajda samo po telefonu.

Kar se mene tiče je navečja »napast« med gospodinjskimi opravili likanje. Vsakič znova si rečem...zdaj bom res začela likati sproti. In včasih mi kak teden to tudi uspe. Priznam, da trenutno nisem v tej fazi hihi. Najlepši del likanja tako ali tako pride prej ali slej....ko zlagam zlikana oblačila v omare. Zmaga!

Sesanje...pri nas nujno vsakodnevno opravilo, ker imamo kužka.

Ella je edina v družini, ki nosi pravo krzno in pri tem se zdi, da več ne velja tisto o menjavi dlake pri psih pred zimo, pa pred poletjem ali kako že to gre. Naša potemtakem menjava dlako čez celo leto. Ampak njej je oproščeno vse.

Medtem, ko ne smem videti človeških las, dlak v kopalnici, presenetljivo mirno prenašam in opazujem vse pasje dlake, ki se motajo po stanovanju. Ja, takle imamo. Ella je pač carica naše družine. Kaj pa ona reva ve o dlakah?!

Sem imela tudi robota sesalca...ko sem ugotovila, da več časa porabim, da odmaknem vse stole in prepreke, ki bi robotu lahko bile na poti, sem spet vzela v roke običajen sesalec. Prah...hudiča, kako se pa ta hitro nabere. In potem v stanovanje posije še sonce in v paniki hitim spuščati rulete!

No, saj se pri brisanju prahu hišna opravila še zdaleč ne končajo....ah, kje pa. Nisem suženj pospravljanja, pa tudi res je, da se da stanovanje spraviti v vsaj približen red tudi v kratkem času. Da človeka ni ravno sram ob nenapovedanem obisku hihi.

Sicer pa je najbolj od vsega važno to, da se v svojem domu dobro počutimo mi!