CENTER VIČ IN INTERSPAR VIČ V SKUPNEM DOBRODELNEM PROJEKTU

Na pobudo Centra Vič smo skupaj s trgovino Interspar Vič sodelovali pri dobrodelnem projektu Veriga dobrih ljudi, ki ga organizira Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Gre za program opolnomočenja družin v stiski, usmerjenega na pomoč družinam z mladoletnimi otroki, ki živijo v revščini. Pri reševanju nastale situacije jim pomagajo s celostnim programom pomoči, ki so ga razvili skozi dolgoletno delo z družinami. Tako družina dobi oporo in strokovno vodenje za pridobivanje kompetenc in veščin, ki staršem pomaga pri spopadanju z revščino, ki hromi celotno družino. Cilj programa opolnomočenja je, da družina reši težave in samostojno nadaljuje aktivno življenje. Vseslovenski projekt Veriga dobrih ljudi in program opolnomočenja izvaja Zveza prijateteljev mladine Ljubljana Moste-Polje in je na voljo družinam z mladoletnimi otroki iz vse Slovenije.

V sodelovanju s trgovino Interspar smo pripravili 20 paketov z osnovnimi življenjskimi potrebščinami, živili, čistili. Verjamemo, da smo tem 20 družinam polepšali praznične dni in naredili korak v njihov boljši jutri.

Zahvala gre vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri uresničitvi tega projekta.