“Car sharing” Avant2Go na dvorišču Centra Vič

Center Vič je odslej bogatejši za lokacijo Avant2Go “car sharinga”. To pomeni, da bodo uporabniki tega sistema odslej lahko električna vozila prevzemali in vračali tudi na štirih rezerviranih parkirnih mestih na našem “dvorišču”, ki se nahajajo praktično pred vhodom centra.

Gre za 39. lokacijo Avant2Go v Ljubljani, ki je obenem ena najbolj zahodno ležečih. Uporabniki “car sharinga” bodo tako lažje dostopali do vseh raznovrstnih storitev, ki jih nudi Center Vič(megamarket Interspar). Sistem je s tem torej postal še širši in bolj učinkovit, kar pomeni, da lahko na ta račun pričakujemo še hitrejšo rast uporabniškega bazena in s tem bolj opazne pozitivne, razbremenitvene vplive na ljubljanski promet.

Sistem souporabe Avant2Go, ki sloni na izključno 100-odstotno električnih vozilih, je plod slovenskega znanja in ga uporabniki lahko 24/7 koristijo preko intuitivne aplikacije. Souporaba vozil, v okviru katere vozilo najamete, ko ga potrebujete, zanj pa plačujete le, dokler ga uporabljate, je sicer eden najhitreje rastočih svetovnih trendov mobilnosti. Teži k zmanjševanju izkoriščanja virov in dvigovanju kakovosti bivalnega okolja, za uporabnike pa pomeni alternativo mobilnosti z nižjimi finančnimi in časovnimi stroški kot v primeru lastništva avtomobila.

Avant2Go je v manj kot dveh letih delovanja več kot potrojil število vozil in lokacij za prevzemeter vračila vozil v Ljubljani, obenem pa je sistem pričel delovati tudi v Mariboru, Kranju in Murski Soboti. Med uporabniki je zelo priljubljena tudi priročna povezava z Letališčem Jožeta Pučnika na Brniku. Uporabniki vozijo različna napredna električna vozila, kot so BMW i3, renault ZOE, volkswagen e-golf in nissan leaf, tudi z do 400 kilometrov. Pred kratkim so sistemu priključili tudi najnovejša električna smarta fortwo in forfour.

Če se želite pridružiti hitrorastočemu sistemu Avant2Go, lahko na spletni strani www.avant2go.com preverite ugodne pakete za vaš pričetek souporabe.