SKRB ZA ČEBELE

SKRB ZA ČEBELE

V Centru Vič smo se odločili stopiti v bran našim pridnim čebelicam. Zavedamo se, da čebelam grozi izumrtje in da je naša dolžnost, da storimo vse, kar je v naši moči, da jim pomagamo. Zato smo sprejeli odločitev, da v času sezone košnje trave ne kosimo vseh travnikov ob Centru Vič. Namesto tega smo se odločili, da pustimo, da čebelam in drugim opraševalcem zagotovimo dovolj 'paše', ki je ključna za njihovo preživetje.

Verjamemo, da lepota zelenice ni zgolj v tem, da je nizko pokošena. Prava lepota in pomen za okolje se pokažeta tam, kjer lahko rožice cvetijo in opraševalcem nudijo hrano. Zato smo se odločili za akcijo »Pokosili bomo, ko se bodo čebele najedle«, kjer smo si zastavili cilj, da bomo kosili le, ko se bodo čebele najedle.

S tem želimo poudariti pomembnost trajnostnega načina košenja za ohranjanje čebel in drugih opraševalcev. Zahvaljujemo se vam, ker se pridružujete našemu prizadevanju za varstvo teh dragocenih bitij in za ohranjanje naravne ravnovesja v našem okolju. Skupaj zmoremo več!