Center Interspar Vič prejemnik certifikata TÜV AUSTRIA za najvišje higienske standarde

Ob upoštevanju vseh ukrepov in predpisov, ki veljajo ob globalni epidemiji Covida-19, so bili higienski standardi v Centru Interspar Vič Ljubljana certificirani po novih TÜV AUSTRIA higienskih standardih. Ukrepi se dosledno izvajajo na vseh prodajnih površinah, vključno s sanitarijami, prav tako pa tudi v prostorih uprave nakupovalnega središča. Center Interspar Vič upravlja družba SES Spar European Shopping Centers, ki je vodilna družba na tržišču velikih nakupovalnih središč v Sloveniji in Avstriji. Center Interspar Vič se je tako skupaj s sestrskima nakupovalnima središčema Aleja in Citypark uvrstil med prva tri nakupovalna središča v Ljubljani, ki so prejela certifikat TÜV AUSTRIA za najvišje higienske standarde.

Center Interspar Vič: visoki higienski standardi

»Od začetka epidemije je bil naš cilj, da našim obiskovalcem zagotovimo največjo varnost. Ugotavljamo tudi, da se naši obiskovalci in zaposleni dosledno držijo vseh ukrepov v boju proti širjenju koronavirusa, kar je zelo pomembno. Vse potrebne ukrepe smo sprejeli zelo hitro in dosledno«, je povedala Nevenka Roš, center managerka Centra Interspar Vič.

Pozitiven zaključek TÜV AUSTRIA certifikacijskega postopka

Dvostopenjski proces ocenjevanja TÜV AUSTRIA je vključeval pregled dokumentacije upravljalnega sistema in naključno preverjanje nakupovalnih središč na licu mesta. Pri tem so ugotovili, da se dokumentirani higienski ukrepi, dosledno upoštevajo tudi v praksi. »Epidemije in njenih razsežnosti se na žalost s certificiranjem ne da ustaviti. Kljub temu pa TÜV AUSTRIA za upravljanje higienskih standardov uživa veliko nacionalno in mednarodno podporo prav zaradi svoje neodvisnosti pri reševanju določenih postopkov in odpravljanju težav v težkih časih za gospodarstvo,« je izpostavil Dejvi Ružič, direktor slovenskega hčerinskega podjetja TÜV AUSTRIA SERVIS in dodal: »Celoviti higienski in varnostni ukrepi, ki so bili sprejeti v Centru Interspar Vič in o katerih smo se lahko tudi sami prepričali na licu mesta, so odličen primer, kako lahko svojim obiskovalcem ponudimo najvišjo možno raven varnosti«.

Odličen higienski koncept v Centru Interspar Vič

Z dodatnim osebjem so v Centru Interspar Vič poskrbeli za še bolj dosledno in celovito izvajanje higienskih standardov. Dovajanje svežega zraka v samem nakupovalnem središču se je povečalo na 100 odstotkov. Vse površine, ki se jih dotikamo, so še pogosteje očiščene in dezinficirane. Take površine so na primer: armature, tipkovnice bankomatov in stikala v sanitarijah. V Centru Interspar Vič obiskovalce redno obveščajo o zaščitnih ukrepih, kot so na primer ohranjanje primerne minimalne razdalje vsaj enega metra in pol, nošenje zaščitnih mask in razkuževanje rok. Obiskovalcem so povsod na voljo tudi razkuževalniki.

Higienskih ukrepov se držijo tudi v prostorih uprave nakupovalnega središča. Dodatno so sredi oktobra uvedli delo od doma v deljenih skupinah. Sestanke izvajajo prek spleta ali telefona, veliko administrativnega dela pa so digitalizirali. Za lažje sledenje stikom v nujnem primeru pa so uvedli vodenje seznamov kontaktov delavcev.

O TÜV AUSTRIA standardnih higienskih ukrepih

Posebej razvit upravljalni sistem za področje higiene TÜV AUSTRIA, ki se poglobljeno ukvarja z epidemijo virusa Covid-19, prispeva k najvišjemu standardu varnosti. Največja avstrijska družba za preverjanje, inšpekcijske preglede in certificiranje se opira na svoje dolgoletno strokovno znanje na področju higiene in sistemov vodenja. Na podlagi tega je razvila standard, ki sledi mednarodnim pogojem in normativom. Ta standard ponuja prav gospodarskim panogam, kjer je veliko stikov s strankami, možnost, da sestavijo lasten higienski koncept za preprečevanje virusnih okužb, ki ga preveri neodvisna institucija. Certificiranje dokazuje visoke higienske in varnostne standarde, ki se redno ocenjujejo in po potrebi tudi zaostrijo. Združba TÜV AUSTRIA se s svojo hčerinsko družbo TÜV AUSTRIA SERVIS nahaja tudi v Sloveniji.

Fotografija 1
Fotografiral: Robert Krumpak
Dejvi Ružič, glavni direktor slovenske hčerinske družbe TÜV AUSTRIA SERVIS, je podelil certifikat najvišjega higienskega standarda Nevenki Roš, center managerki Centra Interspar Vič

Fotografija 2:
Fotografiral: Matic Kremžar