Rastemo s športom

Začenja se vseslovenska iniciativa Rastemo s športom. Z njo bo podjetje dm drogerie markt, ki letos praznuje 25 let, otroke spodbudilo h gibanju, športni aktivnosti in medsebojnemu druženju.

Z donacijo v višini 25.000 EUR bodo v sodelovanju s slovenskimi izvajalci športnih dejavnosti organizirali brezplačne športne urice za otroke. Iniciativo za gibanje že podpirajo člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije.

Goran Dragić, kapetan zlate košarkarske reprezentance z lanskega evropskega prvenstva, je ob tem povedal: »S košarko sem odrasel in osebnostno zrasel. Šport je carski, zato naj tudi otroci tečejo in trenirajo. Ne glede na to, ali jim uspe ali ne, pomembno je, da se gibajo in so zdravi.«

Njegov reprezentančni kolega Klemen Prepelič pa dodaja: »Že od otroštva je šport del mojega vsakdana. Želim si, da bi šport vsem otrokom dal toliko kot meni, zato podpiram projekt Rastemo s športom.« Svojo podporo in spodbudo vadečim otrokom bodo posamezni podporniki projekta izkazali tudi z obiskom športnih uric po različnih slovenskih krajih.

Dodatne informacije o iniciativi in razpisni pogoji za zainteresirane organizacije so na voljo na www.dm-drogeriemarkt.si/rastemo-s-sportom.