Nasmeh narave

Nasmeh narave

Magdalena Metelko, poznavalka divjih zdravilnih rastlin, in Lencyka Metelko, ustvarjalka naravnih izdelkov, verjameta naravi. Na njunem ekološkem rodovnem posestvu Preščan že od leta 1850 rastejo dišeča zelišča, ob pomoči katerih nastajajo ekološko certificirani izdelki, ki ponujajo zakladnico blagodejnih učinkov narave. 

Ekološki kapljice, čaji, hidrolati, olja, paste, mazila, mila in drugi izdelki, združeni pod znamko Nasmeh Narave nastajajo ročno, v sodelovanju z naravo in minimalnim poseganjem vanjo. »Novo rastlino vedno posadimo v različna tla - v peščeno, humusno in njivsko zemljo - ter jo razporedimo glede na strani neba, potem pa rastlina sama izbere, kje in v kakšni zemlji ji je najbolj všeč. Poslušamo jo in jo naslednjo sezono kot trajnico posadimo na prostor, ki si ga je izbrala sama,« pravi Lencyka Metelko, ki poudarja, da pri tem vedno upoštevajo naravni red ter sadijo, nabirajo in razmnožujejo rastline na nežen in spoštljiv način, zaradi česar je moč rastlin v izdelkih Nasmeh Narave velika in mogočna.

»Tudi ko so rastline posušene in pripravljene za čaj, so denimo še vedno žive in polne naravnih snovi, ki pomagajo vzpostaviti ravnotežje telesa, duha in duše,« zaokroži Metelkova, ki vsem obiskovalcem stojnice na Eko tržnici Centra Vič z veseljem pomaga pri izbiri pravega izdelka zanje.