La Vita

La Vita

Blagovna znamka La Vita se je pred 12 leti razvila iz istoimenskega Društva, ki si je za svoj cilj postavilo ozaveščanje in poučevanje o pomembnosti sobivanja z naravo, o permakulturi, samooskrbi in zeliščarstvu. »Iz izobraževalnih delavnic, ki so potekale na naši kmetiji, se je iz začetnega hobija razvilo nekaj več – nova priložnost. 

Zeliščarji, ki so nas obiskali, so bili namreč navdušeni nad raznolikostjo samorastočih zdravilnih rastlin, ki so jih ponujali naši travniki in gozdovi,« opisuje Vesna Golob, ustanoviteljica znamke izdelkov, narejenih iz zelišč.

Zelišča je sprva nabirala za lastne potrebe, pozneje, prepričana o njihovi učinkovitosti, pa jih je ponudila tudi trgu – prvič prav na stojnici Centra Vič. Vesna svoje izdelke, narejene v majhnih serijah, pripravlja iz sezonskih zelišč, vedno le iz lastnih surovin. »Nabiram pretežno samorastoče rastline - kar se bori za svoj obstoj v naravi, lahko namreč najbolj pomaga tudi nam.«

Njeni čaji, zeliščni napitki, kisi, hidrolati, njene soli in tinkture, ki lahko organizmu ponudijo tako preventivno kot kurativno podporo, so nekaj posebnega, saj rada raziskuje in vedno ustvarja nekaj novega. »Drugačnost je zame izziv, sploh v današnji dobi spletne ponudbe, kjer lahko kdorkoli prodaja karkoli. Prav stik s strankami, nasveti, ki jim jih lahko ponudimo na svoji stojnici Eko tržnice Centra Vič, je tisto, po čemer se razlikujemo od drugih.

Rada delim svoje bogate izkušnje, na drugi strani pa mi prav delo s strankami prinaša navdih in nove ideje, zaradi povratnih informacij lahko svoje izdelke tudi ves čas izpopolnjujem,« o svoji butični ponudbi, ki je ob četrtkih na voljo na Eko tržnici Centra Vič, pravi Vesna.