Ekološka kmetija Pri Dolencu

Ekološka kmetija Pri Dolencu

Slasten krompir, korenček, pa fižol, solata, zelje, paprika, kumare, brokoli, nepogrešljiva čebula in česen ter sveža jajčka – vse to vas ob četrtkih na naši Eko tržnici čaka na stojnici ekološke kmetije Pri Dolencu, na kateri v neposredni bližini Ljubljane, v Vnanjih Goricah, Dolenčevi vsak dan z ljubeznijo skrbijo za svojo zemljo, pridelke, ki jih ponujajo, ter družino veselih kokoši. 

»Na naši kmetiji že vse od začetka pridelujemo z ekološkim certifikatom, v zadnjih letih pa smo stopili še korak naprej in začeli pridelke vzgajati po principih biodinamike,« pravijo Dolenčevi, ki verjamejo, da je biodinamično kmetovanje dobro tako za planet kot za njegove prebivalce, saj poleg ekoloških upošteva tudi zakonitosti naravnega gibanja Zemlje in letnih časov.

Marija in Tadej Dolenc, gonilni sili ekološke kmetije, na zemlji, bogati z organskimi snovmi, brez umetnih gnojil ali fitofarmacevtskih sredstev pridelujeta sočno sezonsko zelenjavo polnega naravnega okusa – solate, motovilec, radič in špinačo, paradižnike, paprike, jajčevce, čili, kolerabo – skozi celotno leto več kot 30 vrst različne zelenjave, to pa še zdaleč ni vse.

»Nekaj časa že ponujamo tudi pripravljene vložnine in predelujemo zelenjavo in sadje,« pravita. Založite hladilnik z njihovo zelenjavo ter drugimi živili in okusite polne in prvinske okuse domačega in lokalno ekološkega.