Ekološka kmetija Kastelic

Ekološka kmetija Kastelic

Na Malem vrhu pri Mirni Peči stoji kmetija z nadvse bogato tradicijo – njihove korenine namreč segajo v daljne leto 1453. Na njej danes kmetuje že četrta generacija družine Kastelic, ki je svojo ljubezen do zemlje namenila predvsem sadjarstvu – v zadnjih dveh desetletjih ekološki pridelavi jabolk.

»Jablanam, jabolkom in končnim izdelkom namenjamo zelo veliko pozornosti, saj želimo zagotavljati kakovost in svežino skozi vse leto. Ponujamo le izdelke, ki jih lahko na kmetiji pridelamo in predelamo po najvišjih standardih, brez sklepanja kompromisov pri kakovosti. Kmetujemo z roko v roki z naravo in ji tako vračamo vsaj toliko, kot daje ona nam,« pripovedujejo na Kasteličevi kmetiji, kjer v slogi druga ob drugi dela več generacij.

»Uspešno uporabljamo znanje in izkušnje, ki jih prinašajo starejše in mlajše generacije, ter pogumno stopamo v prihodnost - vse bolj se usmerjamo v napredne metode, tehnologije in digitalizacijo kmetovanja ter prek biodinamičnih metod iščemo stik z naravo,« pove Jaka Kastelic, agronom, ki je vodenje kmetije prevzel pred 5 leti, star le 23 let.

Na Eko tržnici Centra Vič lahko poleg Kasteličevih jabolk poskusite tudi njihove domači jabolčni sok ter druge izdelke iz ekoloških domačih jabolk s slovenske zemlje.