DOGODEK

Edinstvena fotografska razstava Red Bull Illume gostuje v Centru Vič

Čisti adrenalin in veličastni trenutki v gibanju, ujeti na fotografskih mojstrovinah, ki jih lahko občudujete od 5. do 15. aprila 2022 v Centru Vič!

Center Vič je ponovno kooperacijski partner za mednarodno znano razstavo pustolovskega in akcijskega športa Red Bull Illume.

Ta predstavlja nedavno mednarodno nagrajena in najbolj osupljiva dela mladih fotografov in fotografinj ter prevzame vse, ki jih navdihuje in navdušuje akcijska in športna fotografija.

Red Bull Illume je največji svetovni natečaj za najboljše fotografije iz sveta pustolovskega in akcijskega športa. Najbolj nenavadne in ustvarjalne fotografije na svetu so prikazane kot umetnine, s tem pa se v ospredje hkrati postavijo strast, način življenja in kultura fotografov.

Razglasitev za skupnega zmagovalca natečaja Red Bull Illume velja za največjo čast med fotografi, ki se ukvarjajo s športno in pustolovsko fotografijo.

Fotografski natečaj Red Bull Illume Image Quest 2021
Fotografski natečaj Red Bull Illume Image Quest 2021 poteka že šesto leto in nagrajuje navdihujoča dela fotografov z vsega sveta. Fotografije in videoposnetke je bilo mogoče prijaviti med 1. marcem in 1. avgustom 2021 z objavo na spletni strani redbullillume.com ter na Instagramu z oznako @redbullillume in ključnikom #rbi21submission. Mednarodna žirija, sestavljena iz 53 priznanih urednikov fotografije in fotografskih strokovnjakov, je izmed skupno 41.447 prijavljenih del v petih krogih glasovanja izbrala 256 del za polfinalni izbor, 56 del za finale, 11 zmagovalnih fotografij in videoposnetkov iz posameznih kategorij ter na koncu še skupnega zmagovalca fotografskega natečaja Red Bull Illume Image Quest 2021. Več informacij na: www.redbullcontentpool.com/redbullillume in www.redbullillume.com.