Vrača se BILLY BOB BACON BURGER

AKCIJA

Vrača se BILLY BOB BACON BURGER

Drage dame in gospodje, BBQ sezona je uradno odprta!

SRCE AMERIKE

Jug ZDA ima v ameriški kulturi posebno mesto. Ljubijo orožje, pick-up tovornjake in viski a po drugi strani imajo tudi eno najbolj raznoliko kulturo, saj se na tem območju zgodovinsko prepletajo razredni boji med belci in temnopoltimi. Takšen miks kultur prinaša tudi ogromno čudovitih stvari. Verjetno si ne bi znali predstavljati sveta brez imen kot so Ray Charles, James Browna, Elvis Presley, Aretha Franklin, Johnny Cash, in seznam se kar ne bi ustavil. Ljudje s tistih koncev so čustveni in znajo uživati v življenju.

SOUTHERN STYLE

Sezona piknikov se tam namreč nikoli ne konča. Znanje o pripravi mesa na žaru so na tem koncu sveta ponesli do drugega nivoja in preživljanje prostega časa na domačem vrtu ne mine brez dima, ki se kadi iz njihovega žara in ker vaja dela mojstra, lahko rečemo, da so BBQ popoldneve izpopolnili do potankosti. Njihov "southern style grill" temelji na dobrem mesu, vrhunski pripravi in posebnih BBQ omakah z domačimi, skrivnimi recepturami, ki imajo eno samo nalogo - razvedriti brbončice jedcev.

AVTORSKA BeerBQ OMAKA

Nekateri našo BeerBQ omako že poznate. Namreč kot ata na mamo paše z našim ocvrtimi nagci ali bedrom. Ko pa jo prestavimo v burger z govedino, pa jo ponesemo še na en višji nivo. In prav ta omaka je glavna posebnost našega povratnika.
Namesto klasične, industrijske BBQ omake, kakršno lahko najdete na eksotičnem oddelku vaše najljubše trgovine, se mi te omake lotevamo čisto po svoje. Ure in ure kuhanja so se obrestovale. Naredili smo svojo skrivnoBeerBQ omako iz kečapa, piva OND pivovarne Bevog in kombinacije skrivnih začimb. V njej najdete tudi prekajeno špansko papriko.

KAKO GA NAREDIMO?

Billy Bob Bacon burger naredimo iz Hood Burgerjeve krompirjeve bombice, ki jo popečemo na maslu, vanjo položimo polpeto iz 100% slovenske pašne govedine, na kateri smo prej stopili sir cheddar. Zraven popečemo še kraško panceto, dodamo rezino ali dve sočnega paradižnika in vse skupaj zaključimo z domačo ameriško apple slaw solato, ki močnim, dimljenim BBQ okusom doda svežino. Solatka vsebuje tanko narezano zelje, korenje in jabolka, začinimo pa jo z majonezno-gorčično omako, ki jo prav tako pripravljamo sami.

Billy Bob Bacon burger je nepogrešljiv v naših special edition dnevih in ljubitelji pravih ameriških okusov so ga nedvomno že pogrešali.