»Zdravilni učinki«

sreda, 12. oktober 2016

»Zdravilni učinki«

Uf, kako zelo velika je razlika med »biti utrujen« od športanja, fizičnih naporov in »biti utrujen« od hitenja...

Uf, kako zelo velika je razlika med »biti utrujen« od športanja, fizičnih naporov in »biti utrujen« od hitenja, razmišljanja, iskanja, od dvomov, nesigurnosti, nerazumevanja...

To so tisti, kot jim radi rečemo, »težki dnevi« in v današnjem tempu življenja in svetu, v katerem živimo, se je le tem praktično nemogoče izogniti. Tudi mene doleti kak tak dan. Včasih se »predam« in grem predčasno spat ali »eno odležat« v tišini, sama s sabo. Ni napačno, vam povem.

Še bolje pa je, če se zamotim s kakšnim prijetnim opravilom. Tokrat sem se po precej napornem dnevu odpravila še v Center Vič. Z vedenjem, da bom tam lahko prevetrila svoje misli in umirila svoj tempo. Ob mojem tokratnem pohajkovanju po Centru sem se prav s posebnim razlogom ustavila pred izložbo slovenskega podjetja iz Sevnice. Pred Kopitarno. 130 let praznuje! Kopitarna namreč, hihi. In to je spoštovanja in hvale vredna dolga pot. Pot, ki vodi naprej. Novim uspehom naproti.

Od Kopitarne me pot zapelje k Deichmann-u, kjer že vse diši po jeseni in celo zimi. Mraz je prišel na hitro in tudi sama si v svoji omari že ogledujem tiste visoke rumene gležnarje. »Rumenčke«, ki jih tako rada nosim. V Deichmannu se kar nekam zamaknjeno zagledam v različico za majhne punčke, ki je na las podobna tistim mojim, ki so za malo večje punčke. Slutim, da bodo kmalu na vrsti.

20161011_194147_161012_094847.jpg#asset:

Za konec si v Čajnici Sir Winston privoščim presno tortico iz manga. Ko čakam na račun, se razgledujem naokoli in ujamem pogled gospe, ki se mi prijazno nasmehne. Seveda se ji nasmehnem nazaj. Kako to dobro dene!

Screen-Shot-2016-10-12-at-09.49.45.png#a

Pomislim, kakšen učinek ima lahko na človeka en sam nasmeh, en prijazen pogled, ena lepa beseda…to je tisto, kar moramo brez zadržkov deliti naokoli in tudi znati sprejemat…to je tisto, kar zdravi naše dušce, naša srca in naše glave!!!