V CENTRU VIČ BO POTEKALO CEPLJENJE PROTI COVID-19 IN GRIPI

V CENTRU VIČ BO POTEKALO CEPLJENJE PROTI COVID-19 IN GRIPI

Medicinski center Ljubljana in Center Vič organizirata cepljenje proti COVID-19 in gripi.

Cepljenje bo potekalo v:

  • ponedeljek, 7.2.2022 od 12. do 17. ure
  • ponedeljek, 14.2.2022 od 12. do 17. ure
  • ponedeljek, 21.2.2022 od 12. do 17. ure
  • ponedeljek, 28.2.2022 od 12. do 17. ure


Cepljenje spet poteka v Centru Vič (in ne več pri službenem vhodu).

Na cepljenje se ni potrebno predhodno naročiti.

Vsi, ki se želite cepiti proti COVID-19, morate imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Na tem cepilnem mestu se lahko cepijo samo polnoletne osebe.

Vsi, ki se želite cepiti proti gripi, potrebujete samo urejeno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji.

POMEMBNA DEJSTVA O CEPLJENJU PROTI GRIPI:

Povzročitelj: gripa je akutna virusna bolezen dihal hladnega obdobja leta, ki se zelo hitro širi. Virusi influence se prenašajo s kužnimi kapljicami, kihanjem in kašljanjem ter prek površin, onesnaženih z izločki dihal.

Znaki okužbe so visoka temperatura, glavobol, bolečine v mišicah in kosteh, dražeč občutek v žrelu in suh kašelj. Izginejo običajno v roku od 2 do 7 dni – v primeru, da ne pride do zapletov bolezni. Ti ogrožajo predvsem starejše ljudi in kronične bolnike, saj lahko povzročijo poslabšanje kronične bolezni ali celo smrt. Najučinkoviteje se pred gripo zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem, zato je priporočljivo za vse, ki želijo sebe in bližnje zaščititi pred boleznijo. Cepljenje proti gripi se posebej priporoča starejšim od 65 let, bolnikom s kroničnimi boleznimi pljuč, srca in ledvic, diabetikom, osebam z imunsko pomanjkljivostjo, osebam, zdravljenim s kemoterapijo ali radioterapijo in bolnikom z rakom. Cepljenje poteka vsako leto pred začetkom sezone gripe, prične se v sredini oktobra in traja do izbruha epidemije.

CEPLJENJE PROTI GRIPI-NIJZ-2021/2022

Za vsa vprašanja lahko pišete na cepljenje@zzzdravje.si.