Od Vespe do slovenske potičke

sreda, 29. marec 2017

Od Vespe do slovenske potičke

Zadnjič sem blog končala z napovedjo razstave Vesp, danes ga s tem začenjam…

Zadnjič sem blog končala z napovedjo razstave Vesp, danes ga s tem začenjam…kako so pa luštne! Vespe namreč. In danes je zadnji dan, ko si jih lahko še pridete ogledat v Center Vič. Z Vespo sem se imela priložnost voziti…kot sopotnica. Priznam, da se mi je s svojo konstrukcijo od nekdaj zdela težka za vozit. No, je pa res, da sem bolj rojena za v avto kot za na motor. Hm, »preživeti« 70 let v svetu, ki se tako hitro vrti in spreminja, pa res ni od muh. Ohraniti podobo s tako rahlimi odstopanji pa je že naravnost nekaj izjemnega. Legenda je pač legenda!

1490703381658.jpg#asset:6184:blog

Center gre dobro v korak s pomladjo...pomlad pa kar kliče po sprehodih, po lovljenju sončnih žarkov in seveda po vrtnarjenju. Mladinska knjiga je tej temi namenila tudi izložbeni kotiček in ga poimenovala »Z vrta na mizo«. Tu boste našli celo vrsto knjig z uporabnimi nasveti za vrtičkarje. Čeprav sama nisem nadarjena za vrtnarjenje, povrh vsega pa za to niti nimam možnosti, pa seveda odprtih rok sprejmem kako zelenjavo ali sadež z domačega vrta. Samo povem.😉

20170325_115552.jpg#asset:6185:blog

Pomlad, sonce in posledično višje temperature so poskrbele, da smo s sebe odvrgli težke plašče, bunde, šale… Jaz sem tega vesela, ker končno pridejo do izraza modni dodatki, recimo ogrlice. V trgovini Diversity boste našli nadvse luštne, ki zdaj končno ne bodo več skrite po zimskimi oblačili.

1490439003176.jpg#asset:6187:blog

Nujen je bil tudi sprehod skozi trgovino Spar, kjer sem se ustavila pri gospe, ki je »izumila« majhno verzijo naše slovenske potice z imenom »le Potica«. Miniaturne potičke treh okusov (tradicionalna orehova, čokoladna in slivova) sem tudi preverila z lastnimi burbončicami in lahko vam zaupam, da so odlični prav vsi trije okusi. Potičke so narejene ročno, po tradicionalnih receptih in so iz naravnih sestavin. Pakirane so po tri skupaj in so več kot odlična rešitev za take, ki same (še) ne znamo speči potice. Za crkljanje gostov so pa sploh in oh primerne.

1490438959173.jpg#asset:6188:blog

Saj bi mojo kavo ob tokratnem obisku Centra z veseljem popestrila s potičko, ampak tik pred kosilom se ne gre izzivati s preveč dobrotami. Pa sem si kavico popestrila s primulo iz Vrtnarije Kocjančič, ki je na sliki zasijala kot en mini sonček.

alenkag-marec.png#asset:6190:blog

V prihodnjih dneh pa bo na vse nas sijalo tudi čisto prvo sonce. Nužijte se ga!😊