V vrtincu vonjev, barv in spominov

sreda, 10. avgust 2016

V vrtincu vonjev, barv in spominov

Tokrat vstopim v Center Vič skozi vhod pri Restavraciji Interspar...

Tokrat vstopim v Center Vič skozi vhod pri Restavraciji Interspar. Že zunaj me objamejo vabljive vonjave. Ura je nekaj čez enajsto, a je tako na vrtu kot v notranjosti restavracije že pravi vrvež. Se zadržim, čeprav mi vonjave vzbujajo tek, ki ga ob dopoldnevih sicer sploh ne občutim.

Spomnim se, ko sem bila precej let nazaj redno zaposlena…še danes me fascinira dejstvo, da smo s kolegicami komaj čakale, da bo ura 10 ali pa je bila ura morda še zgodnejša, ko so odprli menzo. In smo letele na tako imenovano malico. A ta malica je imela vse lastnosti obilnega kosila. Od »makaronflajša« do pohanega sira in vsega vmes. Zdaj, ko je moja »služba« drugačna in sem ob dopoldnevih velikokrat doma, še zajtrk preskočim. Vem, ni zdravo, ampak…kar mi res paše ob dopoldnevih, je kava. Sem jo spila na mojem obisku Centra? Sem!

Kot ljubiteljica lahkotnih bluzic in tunik sem imela v spominu, da so jih v Modiani imeli kar nekaj. Zdajle je sicer ravno tisti vmesni čas…čas med razprodajami, ki so v zaključni fazi in prihodom novih kolekcij. Imam pa tudi jaz kdaj pa kdaj srečo in najdem kaj med znižanimi kosi. Pomerila sem kar nekaj zelo dopadljivih bluzic. Rumena, oranžno rdeča in bela so bile v ožjem izboru.

1470741303842.jpg#asset:5451

Sama pri sebi sem navijala za živahnejši dve, saj mi je nedavno tega eno belo po meri sešila Maja (op. Štamol). Žal sem bila pri rumeni in rdeči prepozna za idealne številke (na slikah to niti ni opazno), je bila pa vsaj odločitev zavoljo tega lažja. No, tudi bela bluzica bo šla »dobro v promet« in nič ne de, če imam na zalogi kako več…konec koncev je bela barva občutljiva in je dobro imeti kako za rezervo, kajne?

Ob tokratnem obisku Centra sem obudila še en spomin. V Mladinski knjigi je namreč že na voljo najnovejša knjiga o pravljičnem junaku Harryu Potterju.

20160805_143952.jpg#asset:5454

Še danes se rada spomnim uric, ki sva jih s sinom skupaj preživela ob prebiranju prvih treh knjig. No, pravzaprav sem prve tri knjige sinu zvečer pred spanjem v celoti prebrala naglas. Oba sva namreč uživala v čarovnijah, iluzijah, zapletih in napetih trenutkih v fantazijskem svetu pisateljice Rowlingove. In občutila zmagoslavje in zadovoljstvo, ko je dobro premagalo zlo.

Kdo ve, koliko dobrohotnih čarodejev bi potrebovali, da bi ta naš resnični svet v celoti, brez izjeme spremenili v dobrega in prijaznega?!