Trenutki odločitev

sreda, 2. marec 2016

Trenutki odločitev

Pravzaprav nas celo življenje spremljajo situacije, ko se moramo odločat.

Pravzaprav nas celo življenje spremljajo situacije, ko se moramo odločat. O tem in onem. O pomembnem in manj pomembnem. Včasih so odločitve tako zelo enostavne in nezakomplicirane.

Kako zelo fino je, ko si ni treba belit glave, razmišljat, pretehtavat, preračunavat. Enostavno se odločitev ponuja sama od sebe. Je samouvena. Še posebej, ko izhajamo iz nas samih. In takih odločitev se ne bojim, pa četudi potem zahtevajo kar nekaj truda, časa in nemalokrat tudi prepričevanja. Krasen občutek je, če za svojo odločitvijo stojiš. Potem ni več važno, kaj si mislijo drugi. Sploh, če imaš v rokavu prave argumente.

Take odločitve so pri meni pogoste tudi v poslovnem svetu. Ko se menim za nastope. Nekaterim naročnikom je prišlo v navado, da se »cenkajo«, da zbijajo ceno...saj je vendar kriza. A ravno v krizi je potrebno ohraniti trdno hrbtenico in pokončno držo. Ker to krizo nekateri izkoriščajo še takrat, ko jo več ni. Če vem, kaj ponujam, če vem, kako izvrstni glasbeniki bodo stali z mano na odru, če vem, da bomo nastop izpeljali profesionalno...potem se ne smem in ne morem uklonit za vsako ceno. Ker se vedno zavedam nečesa....ni važno, na kako nizko ceno pristanem, vedno se bo našel nekdo, ki bo še cenejši.

Priznam, včasih ostanem »praznih rok«, a s precej mirno vestjo in zavedanjem, da sem se odločila prav, ko sem ostala načelna. V nekaterih primerih je to prav nujno. Konec koncev sem gospa s kilometrino...v vseh pogledih hihi. In nekje, kdaj drugič se vse povrne.

Pa vse tiste odločitve, ki ti jih v danem trenutku veleva srce. Uf, kako so lepe šele te. Napolnijo tvojo dušo, srce in glavo! Pa se včasih razpletejo, da si rečemo...«ah, ko bi se takrat drugače odločil«...a v resnici to nima prav nobenega smisla. Odločitve take ali drugačne, razumske ali srčne, prave ali napačne, tiste, ki pridejo v hipu in tiste, ki pridejo po prespani noči...vse to smo mi. Vse to sem jaz.

Pride trenutek, ko se zelo težko odločim...recimo za barvo laka za nohte...ali pa za model in barvo športnih superg. V Thomas sportu v Centru Vič sem se skoraj utopila v barvah in novih modelih...


A iskati pravo odločitev pri izbiri barve, modela izdelka je povsem nekaj drugega in predvsem bistveno manj pomembno kot odločati se o stvareh, ki v resnici pišejo naša življenja. In s tem življenja naših bližnjih. Zato naj bo čimveč takih odločitev in potez, ki v naša življenja prinašajo predvsem vse lepo in dobro!!!