Praznični zaključek marca

sreda, 23. marec 2016

Praznični zaključek marca

Marec se bo končal v stilu...

Marec se bo končal v stilu...s praznikom je bil obarvan prvi del, kar dvojno prazničen pa bo tudi zadnji del marca.

Jaz pravzaprav nimam nič proti, saj glasbeniki večino praznično obarvanih dnevov izkoristimo za nastope. Kot žena in mama pa se tudi ne otepam tiste pikice pozornosti več, ki jo dobim od mojih dveh fantov 8. in 25.marca.

Pred nami so tudi velikonočni prazniki. In seveda je že vse v barvah pirhov, pa čokoladnih jajčk in zajčkov, hrena, šunke, potice, butar…tega je tudi v Centru Vič na pretek. Se spomnite gospe Rozalije, ki pred Centrom Vič prodaja suho robo? Je bila tudi že zvezda bloga. No, tokrat sem jo srečala na toplem, znotraj Centra, kjer ima stojnico s pletenimi košarami in butarami. Pa sem z veseljem kupila pri njej butar'co, ki bo poleg drugih reči dala našemu domu tisti pravi velikonočni pridih.

Saj je lepo sem ter tja malo okrancljati domek, kajne? A najbolj od vsega me že dober teden navdušuje Sparov velikonočni kruh. Opazila sem ga, ko sem kupovala kruh in ga vzela za probo. Doma smo bili nad slastnim in lepo pečenim kruhom s suhimi koščki sadja navdušeni prav vsi. Ne samo, da izgleda lepo, je tudi res okusen. Najboljši, ko je svež. Cena pa več kot ugodna glede na podobne izdelke drugih blagovnih znamk. Če tudi vam orehi ne denejo dobro, potem je Sparov velikonočni kruh poleg potic z drugimi nadevi, več kot odličen nadomestek.


Pa še nekaj vam lahko zaupam…kar nekaj velikonočnih hlebčkov sem prinesla tudi na predstave Mamma mia!, da malo pocrkljam moje kolege, prijatelje. Prinesla sem že narezanega, ker je bilo tako najbolj praktično, pa so me spraševali: »Mhm, tole je pa dobro, si ti pekla?« Brez skrbi, nisem si prilastila zaslug, sem kar po pravici povedala, da je kruhek nastal v Sparovi pekarni.

V Centru je moj pogled privabil tudi velikonočno-pomladno obarvani kotiček za najmlajše, kjer le ti lahko kaj lepega narišejo, pobarvajo.


Lično okrašene veje, trobentice, tulipani, ptičje hišice…pa mini stolčki in mini mizice…a ne tako mini, da se jaz ne bi zrinila mednje in za trenutek postala otrok. In mirno bi ta trenutek lahko tudi podaljšala hihi. Sem ter tja to dobro dene.
Krasne praznične dni vam želim!