Turobno zunaj, sončno znotraj

sreda, 21. oktober 2015

Turobno zunaj, sončno znotraj

Turobno zunaj, sončno znotraj

No, in ko sem že mislila, da je ravno »moj« november najbolj turoben mesec v letu, se zgodi oktober kot je letošnji. In bolj kot je turobno zunaj, bolj živahno je v Centru Vič.

Je pa tudi res, da se bližajo krompirjeve počitnice pa posvojena Noč čarovnic in v Centru so poskrbeli, da otročkom ne bo dolgčas. Velik prostor v središču Centra bo živahen. Odvijali se bodo filmi, tam bo igralnica. Otroci bodo lahko izdelovali maske, male in velike pošasti in izdelovali celo slastnega pajka. Čez vikend ob 11 uri in potem 29.,30. In 31.10. ob 17 uri.

No, tisti starejši, ki imamo že veliiike otroke, pa si prosti čas, ko zunaj ni najlepše, zapolnemo kako drugače. Mhm, da pomislim....mogoče s kako dobro knjigo. Sama v prostem času nikdar nisem rada prebirala kake težke knjige. Najbrž zato, ker sem kar nekaj takih knjig morala prebrat kot gimnazijka in kasneje kot študentka. A že od nekdaj rada prelistavam in prebiram kuharske knjige, kjer so tudi fotke pripravljenih jedi tako zelo vabljive in mamljive.

Včeraj sem si v Mladinski knjigi ogledala njihovo kuharico velikanko. In zakaj bi recimo na turoben dan, ko sem prosta jamrala, gledala skozi okno in čakala, da bo posijalo sonce? Že večkrat sem na tak dan vzela v roke kuharico ali pa kak recept spisan na papirčku in se lotila dela.

Volja in moja zagnanost, da ustvarim nekaj dobrega v kuhinji sta tako močni, da letim tudi v trgovino, če doma nimam kakšne sestavine. In dobro se zavedam, da moram moj entuziazem izkorisitit, dokler traja hihi. Čas mine, na koncu pa moja zaposlitev naleti na vsesplošno odobravanje.

In ko se je včeraj moje pohajkovanje po Centru končalo, so me zunaj pričakali sončni žarki. Vauuu, oktober se morda le ne bo končal tako sivo, kakršen je bil skoraj večino časa.

Pa bo spet prišel november, ki se že začne tako bolj turobno že s prvim dnevom, potem pride tisti dan, ko moram moji starosti dodat enko...no, ja saj mi bodo predstave Mamma mia! prinesle sonce, pa moji najbližji, pa Ella, pa kufe s prijateljico, pa... ja, no saj življenje JE lepo. Če se tudi sami malo potrudimo za to!