Pred božičem

sreda, 23. december 2015

Pred božičem

Pa saj je vsako leto isto...

Pa saj je vsako leto isto. Na cestah se v tem času začno viti nepregledne kolone vozil. Parkiranje? Poglavje zase hihi. Praznični čas se pač bliža višku. In, če je predpraznični čas res na trenutke malo nor, nam potem ponudi neprecenljive mirne trenutke v krogu najbližjih.

Moje ideje za blog črpam včasih iz življenja samega, tako kot se mi ponuja sproti, velikokrat pa super idejo dobim ravno ob obisku centra. In sem ugotovila, da mi to še kako paše. Paše, da se pustim presenetiti, kakšen navdih za blog me bo ujel v določenem trenutku. Tokrat sem se najprej usedla na kavico in naravni pomarančni sok. Tako v miru. Poleg mene sedita starejši gospod in gospa. Pomojem prijatelja iz mladih dni, zdaj že oba zagotovo upokojena. Zadovoljna sedita ob kavi, klepetata in nehote ujamem, da obujata spomine. In se ne zmenita za vrvež okoli njiju.

Ker z leti dejansko dojameš, kako zelo pomembni so trenutki, ki si jih vzameš zase. In za ljudi, ki te napolnijo z lepo energijo. Mene velikokrat bogatijo ljudje, ki jih srečujem čisto mimogrede, a najbolj me bogatijo tisti, ki so tako zelo vpeti v moje življenje.

In tako zelo pomembni in dragoceni. In ni naključje, da ob teh mislih takoj pokličem mojo teto. Čeprav so srečanja ob božiču v naši družini samoumevna, sem jo morala spomniti na naše druženje.

Popijem do konca kavo, sok, dobim lepo darilce kavarne Neocafe in se odpravim na ogled Centra. Ponovno so sredi Centra številne stojnice. Nekatere že poznam, letos pa opazim eno čisto novo. Slovensko družinsko podjetje Berryshka...zveni svetovno, a saj so tudi že prejeli številne mednarodne nagrade. Berryshka ponuja žgane pijače, likerje in slastne čokoladne praline. Vsem izdelkom pa so skupne naravne sestavine. Primerni so tudi za darilo, saj jih poleg odlične vsebine odlikuje tudi lična embalaža.


In če ni naključje, da v njihovi predstavitveni knjižici preberem misel: »Za drzne pustolovce, strastne gurmane, ki si znajo vzeti čas in uživati trenutek božanskih okusov.« Pokukam še na etiketo na darilcu kavarnice Neocafe in preberem njihovo misel:
» Ljubi, uživaj in kofektaj z nami tudi v letu 2016!« Obljubim, da bom upoštevala vse našteto! In tako je moj krog, moj obisk v Centru Vič lepo sklenjen.

In čeprav je običajno, da med delovnimi dnevi pred prazniki na veliko oblegamo trgovine vsi vemo, da divji dnevi prinesejo tisto najlepše, na kar čakamo vsi...da proste praznične dni preživimo v miru s svojimi ljudmi in z lepimi mislimi... za vse ljudi.

Lep božič vam želim!