Par misli oboževalke psov

sreda, 25. februar 2015

Par misli oboževalke psov

Ljudje smo si med seboj različni in prav tako so različni naši pogledi na kužke.

Ljudje smo si med seboj različni in prav tako so različni naši pogledi na kužke. Na tiste živalce, ki so z nami v dobrem in slabem, ki se nikdar ne pritožujejo, ki nam sledijo, si želijo naše družbe, nas imajo neizmerno rade ter nam zaupajo do amena. Tudi takrat, ko si kak človeček pasjega zaupanja in ljubezni niti slučajno ne zasluži. Človeških grdobij je veliko. A danes bom ostala pozitivnih misli. Svojo prvo psičko sem dobila ob koncu osnovne šole. O vzgoji psa prav nihče v naši družini ni imel pojma. Če zdaj pogledam nazaj, smo naredili veliko napak tudi pri ostalih pasjih članih družine in jih delamo še zdaj, čeprav bistveno manj. A nekaterih napak nismo nikoli naredili ne v preteklosti ne zdaj. Da npr. za našo punčko (op. naša psička Ella) ne bi skrbeli, da jo ne bi nahranili in, da ne bi vedno imela na razpolago svežo vodo. Da jo ne bi negovali ali peljali k veterinarju, če je bolna.

Ker za to ni potrebno, da si Cesar Millan. Moraš biti le človek! V pravem pomenu te besede! Jaz pse obožujem! Obožujem njihov karakter, obožujem njihov pogled, njihovo veselje in srečo, ko so ob nas!

Zadnje čase se mi nemalokrat zgodi, da kot javna oseba ne z največjim navdušenjem, a po službeni dolžnosti dajem izjave na takšne in drugačne teme. Pa to naredim. Vem, take in drugačne teme so naloga novinarjev, moja pa, da sodelujem. No, ne vedno in za vsako ceno! A potem pridejo »pasje« teme. In moje misli kar poskočijo, moje razpoloženje v trenutku postane še malo bolj veselo, čeravno ne veljam za kako limono. Psi v meni prebudijo še posebej vzneseno navdušenje. Rada govorim o njih, rada si izmenjujem mnenja, doživetja, izkušnje. Na sprehodu z Ello se nemalokrat pogovorim z mimoidočimi sprehajalci. Včasih se kar dolgo zadržimo, čeprav se sploh ne poznamo. A smo pač sorodne duše. Pasje duše hihi!

Zato sem vesela sem, da vedno več ljudi gleda na pse z drugačnimi, lahko rečem s pravimi očmi. Ljudje vedno bolj dojemajo in vsrkavajo njihov lep karakter. Veseli me, da je vedno več lokalov, kjer so psi dobrodošli. Da ni več tabu, sploh v vročih mesecih, ko je kužkom tudi pred nakupovalnimi centri na voljo posoda z vodo!

Tudi pred Centrom Vič! : )