»Na mladih svet stoji«

»S tamladimi iz MM«

sreda, 2. september 2015

»Na mladih svet stoji«

Ko pride 1. dan novega šolskega leta je kot, da nas tok življenja spet postavi v dobro znane in utečene tirnice.

Ko pride 1. dan novega šolskega leta je kot, da nas tok življenja spet postavi v dobro znane in utečene tirnice. Otroci, mladina se bo spet morala ubadati s šolskimi obveznostimi, s pridobivanjem novih znanj, z učenjem, z borbo za boljše ocene. In z njimi starši.

Časi so se namreč bistveno spremenili od takrat, ko sem sama gulila šolske klopi in našim mladim zanamcem ne zavidam, da živijo v času, ki prinaša toliko skrbi, dvomov in negotovosti. In še predobro se zavedajo, v kakšnem času živijo. Ni jim postlano z rožicami. S skrbmi se ukvarjajo veliko bolj kot sem se recimo jaz v moji mladosti. Če dobro pomislim, takrat sploh nisem kaj dosti razmišljala o tem, kaj bo, moji starši pa sploh niso vedeli, da hodim v šolo, če malo karikiram. A leta, ko je bilo tako so že davno mimo!

Mlade ljudi imam rada. Rada se podružim z njimi, saj je njihova mladostna energija nalezljiva. Lepo in prav je, da smo vsaj sem ter tja del njihovega sveta. Da spoznamo njihove poglede na življenje, njihova razmišljanja in prav luštno se je z njimi pohecati, se nasmejati.

Ali pa jih samo opazovati. In, če odpremo oči in jim prisluhnemo, se od njih lahko toliko naučimo. In seveda velja obratno! Enega mladostnika imam tako ali tako doma.

Potem pa je tu še cel kup mladih, s katerimi se družimo in delamo v muzikalu Mamma mia! Povezali smo se, med seboj smo zgradili mostove ne glede na starostno razliko in po teh se pretaka dobra energija, odlično vzdušje, pripadnost in izmenjava mnenj. In to je tisto, kar nas dela še boljše, še močnejše , še uspešnejše!

Graditi mostove, povezovati se, znati prisluhniti drug drugemu, upoštevati drug drugega, se spoštovati, biti solidaren...to je pravi »recept« za lepši dan, za lepši jutri!

Srečno šolarji, srečno mladina!