Naša psička je Ella. Punčka Ella!

sreda, 29. april 2015

Naša psička je Ella. Punčka Ella!

V življenju me navdihuje veliko stvari...

V življenju me navdihuje veliko stvari. Navdihuje me ljubezen. Navdihujejo me lepi trenutki, kraji. Navdihujejo me prijazni in nasmejani ljudje. Navdihuje me glasba. Navdihujejo me moji najbližji. In navdihuje me moja psička Ella. Res je, spet se bom ustavila pri človekovih najboljših prijateljih. Sem pač dobila tak vzgib.

Zase lahko rečem, da sem zelo toleranten človek in to se mi ne zdi ravno napačna človeška lastnost. Kot se mi ne zdi napačno, da nisem med tistimi, ki mislijo, da morajo svoj nos vtaknit v vse in v vsakogar. In tega se precej striktno držim, pa tudi sicer ne čutim nobene potrebe, da bi na ves glas in na družabnih omrežjih trosila negativo, kaj je kdo naredil narobe, kaj mi ni všeč...sem se pač osredotočila na pozitivo in na pohvale in mi je kar lepo v življenju.

A pozor...ko nanese beseda na kužke...no, tu pa se moja toleranca do ljudi precej skrha! O tistih, ki pse mučijo, zlorabljajo, itn...ne, o teh danes ne bom izgubljala besed. Ne bi jih bilo lepo brati! A v zvezi z odnosom človeka do psa, z mišljenjem o naših pasjih prijateljih me zmotijo precej manjše »cvetke«. Zaradi teh ne bo konca svata, pa vseeno ne morem biti tiho.

Recimo: za mojo psičko rada uporabljam besedo punčka. Dokazano večkrat!(vir: moj uradni FB profil) Tako ljubkovalno, tudi malo za hec. Ker mi je beseda punčka všeč (še več, tako večkrat rečem tudi mojim prijateljicam, sorodnicam, ki jih imam zelo rada...pa tudi že dolgo niso več punčke ; )). Medtem, ko se meni in mnogim drugim to zdi simpatično, se nekaterim to zdi pretirano in čez mejo. Zgražajo se. Kot, da sem besedo punčka razvrednotila, oskrunila?! No, naša punčka je naš družinski član, čeprav ni človek. In tako jo tretira cela naša družina na čelu z mojim sinom, ki je tudi zato, ker je odraščal ob kužkih in ljubezni do njih, odrastel v preklemano čutečega fanta. In jaz sem ponosna nanj!!!

Ljubitelje kužkov imajo nekateri za usekane, blesave. Ko slišijo pogovor pasjeljubcev, zavijajo z očmi. Ampak točno tem bi rada povedala tole...medtem, ko zavijate z očmi ali se zgražate nad nami...medtem, ko vas v tem precej zafuranem svetu zmotijo naša ljubezen, naš odnos do kužkov, naša povezanost z njimi... se zavedajte, da od tega nikomur nikoli ni bilo, ni in ne bo nič hudega.

Ne psu, ne človeku!